Λήψη της αίτησης

Τοπικές Δράσεις Ενίσχυσης του Εμπορικού Τομέα στο Δήμο της Θήβας.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα: Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Δελτίο Τύπου: Ανάσες για τον εμπορικό τομέα της Θήβας
(0 votes)

Δελτίο Τύπου: Ανάσες για τον εμπορικό τομέα της Θήβας
Published in Άλλα Προγράμματα Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 00:00

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώνουν ότι ο Εμπορικός  Σύλλογος, σε συνεργασία με τον Δήμο και με διάφορες άλλες επαγγελματικέςοργανώσεις, έκαναν μια πρώτη προσπάθεια να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί φορείς και ο εμπορικός κόσμος της πόλης  ως απόρροια της οικονομικής κρίσης από το 2010-2011.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αδυναμία των καταστημάτων και  των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν απέναντι στις δυσκολίες λόγω της μείωσης της κατανάλωσης, της αναγκαστικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους και πέρα από κάποιες αναλαμπές –λόγω εκπτώσεων ή συγκυριών– στη στρεβλή καταναλωτική συμπεριφορά που οδηγεί σε ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες εμπόρους και επαγγελματίες.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκε το γεγονός πως η ανυπαρξία μιας δυναμικής οικονομίας δεν επιτρέπει την ανάκαμψη της τοπικής  κοινωνίας, την ευημερία των κατοίκων της αλλά πάνω απ’ όλα την αύξηση της απασχόλησης που είναι το μέγα ζητούμενο.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αυτή επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εργαστούν για μια από κοινού αναζήτηση λύσης, ώστε να ανασάνει ο εμπορικός κόσμος της Θήβας και ανανέωσαν το ραντεβού τους, ώστε να πραγματοποιηθεί επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων για την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή.

ΤΟ ΔΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Read 422 times Last modified on Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 14:37
Login to post comments

Σχετικά με εμας

Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από τους ακόλουθους φορείς:

Συντονιστής: Δ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (Κ.Ε.Κ. LOGICA)

• Μ. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (Κ.Ε.Κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ)
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (ΕΛΜΕΣΥ Ε.Ε.)
  • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ

Συνεργαζόμενοι σύνδεσμοι