Λήψη της αίτησης

Τοπικές Δράσεις Ενίσχυσης του Εμπορικού Τομέα στο Δήμο της Θήβας.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα: Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Νέα προγράμματα για τους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας
Rate this item
(0 votes)

Νέα προγράμματα για τους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας
Published in Άλλα Προγράμματα Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 00:00

Στη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, εξήγγειλε τη δημιουργία 104.00 θέσεων εργασίας και επιπλέον 150.000 από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου.

 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, τα νέα προγράμματα απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις στην παροχή εγγυημένης απασχόλησης, με την προϋπόθεση ότι ένα ποσοστό των ανέργων θα συνεχίσει να εργάζεται και μετά τη λήξη του προγράμματος. Τα προγράμματα αυτά προσδιορίζονται από το σχήμα: στοχευμένη κατάρτιση-συμβουλευτική-πιστοποίηση γνώσεων. Με τον τρόπο αυτό ο άνεργος εφοδιάζεται με τα απαραίτητα προσόντα ώστε να μπορεί να ενταχθεί με επιτυχία στην αγορά εργασίας. Επίσης βρίσκονται σε διαδικασία σχεδιασμού ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Οι παρεμβάσεις θα στηρίζονται αφενός στους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας που έχουν τοπικά μεγαλύτερη βαρύτητα και δυναμική, αφετέρου στο διαθέσιμο παραγωγικό δυναμικό κάθε περιοχής.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων επιστημόνων που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ προωθείται η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, ως επιχειρηματικής κουλτούρας, και κυρίως ως μέσου δημιουργίας θέσεων εργασίας η οποία βασίζεται στις αρχές της συνεργασίας, της συλλογικής κοινωνικής ευθύνης και της καινοτομίας.   

 

Read 520 times
Login to post comments

Σχετικά με εμας

Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από τους ακόλουθους φορείς:

Συντονιστής: Δ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (Κ.Ε.Κ. LOGICA)

  • Μ. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (Κ.Ε.Κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ)
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (ΕΛΜΕΣΥ Ε.Ε.)
  • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ

Συνεργαζόμενοι σύνδεσμοι